Krémová pohanková krupička
Obsah článku
Něco na úvod
Vracím se do vzpomínky, kdy mi pohankovou krupičku poprvé udělala moje kolegyňka Kristí na bytě v Praze mezi studiem. Zamilovala jsem si ji a následně ji vychytávala do té nejkrémovější krémovosti.
Je vhodná i do eliminačních diet, pro lidi s alergiemi na bílkovinu kravského mléka, laktózovou intolerancí či ty, kteří ve svém jídelníčku z nějakého důvodu vyřazujete lepek.
Pohanka je dobrý zdroj komplexních sacharidů, ale také vitaminů skupiny B, manganu, nebo hořčíku. Nezapomínejme také na rutin, bioflvonoidní glykosid, který se stará o zdraví a pružnost vašich cév. Zejména u lidí s kardiovaskulárním onemocněním je pohanka velmi prospěšnou a užitečnou potravinou.
Kokosové mléko dodá kaši naprosto fantastickou krémovost, chuť a výživnost. Kaše z kokosového mléka Vás zasytí na déle, než kaše z vody/ klasického kravského mléka.
Vyhněte se zředěným kokosovým mlékům s cukry, regulátory kyselosti a stabilizátory a vyzkoušejte tato tučná kokosová mléka v dobré kvalitě, např. z wild and coco nebo brainmarketu.