Veganský raw dortík
Obsah receptu
Tento dort jsem dostala od mé blízké osoby jako překvápko na narozeniny byť pokyn zněl „s ničím se nedělej, užijeme si společný čas u čaje“. Takže v Míšině (autorka) světě to znamenalo 4 druhy dobrot a 2 druhy čajů k tomu, který jsem postupně testovala a půl kila jsem si ještě vezla na svačinu na další den. No není to boží? Nedokážu si představit, co by se stalo, kdybych jí poprosila o to, aby něco upekla! 😀
Korpus
- 150 g datlové pasty z lyopotravin
- 150 g oříškového másla
- 100 g kešu oříšků
- 100 g strouhaného kokosu
- 50 g kokosového oleje
Krémová vrstva
- tuhá část z koko mléka, já zvolila značky Wild and Coco nebo Allnatura
- 100 g čokolády (já použila 100% kakaovou hmotu)
Samozřejmě podle toho jakou zvolíte čokoládu bude krém více či méně sladký. Pro milovníky kvalitní čokolády, doporučuju nechat dle receptu. Se 100% čokoládou mi přišel luxusní. Opravdu ho krásně dorovnává ten sladký korpus.
Dejte však na své preference.
Postup, píše Míša
Nejprve jsem si dala do mrzáku koko mléko, abych oddělila tuhou část od té tekuté.
Spodní část dortové formy jsem vystlala pečícím papírem.
Do mixéru jsem umístila oříšky, kokos a pomixovala. Potom jsem přidala datlovou pastu a oříškové máslo. Opět jsem vymixovala. Na závěr jsem vmíchala/vymixovala rozpuštěný kokosový olej.
Dala jsem do dortové formy a dala do mrazáku.
Mezitím jsem si vytáhla kokosové mléko, tuhou část dala na pánev a nechala rozpustit. Potom jsem přidala čokoládu a míchala dokud se vše nespojilo v krémovou konzistenci.
Poté jsem vytáhla korpus z mrazáku, vylila na něj krémovou vrstvu a nechala vystydnout. Než úplně ztuhl (ale už nebyl tekutý) jsem dort posypala kokosem a nasekanými oříšky.
Dort uchováváme v lednici, dejte nám vědět jak chutnal, protože když by chutnal, tak Vám tu nechám třeba něco dalšího 🙂
S Láskou, Míša.